wellcome to karc page... select language :hungarian english japan
 
 

 

A KARC sztori...

A KARC 1999-ben alakult Magyarországon, Debrecenben. A két alapító tag Herczeg Csaba és Komódi Károly, az ő elképzeléseik határozták és határozzák meg a zenekar arculatát napjainkban is.

A KARC első koncertjeit 2000-ben adta még duettként, mint szinti-pop csapat.

Az eredeti ötlet szerint hamarosan újabb tagokat kerestek és 2001-től a KARC kibővült 4 főre, de a koncerteken még sokáig gép dobossal játszottak. Ez a felállás a legtöbb magyarországi fesztiválon fellépett.

A KARC 2001-ben készített egy 8 dalos demót Virágünnep címmel. A zenekar a következő években egy dobossal egészült ki. Így lett a szinti-pop zenekarból rock zenekar. Sok tagcsere után alakult ki tehát a mai KARC. Az évek során számos demóanyag készült.

2005-ben saját zenei klubot müködtettek KARCOSOK KLUBJA néven Debrecenben, ahová underground zenei produkciókat hívtak meg. 2006-ra a lírikus pop-tól a KARC eljutott az indusztriális rockhoz. "Út a pokolba...? ...vagy a mennyországba...?" 2006-ban sugározta a magyarországi VIVA TV a KARC első video klipjét, a Dark-ot.

2006-ban a Reverb Production vette a szárnyi alá a zenekart. A két éves közös munkából született meg az EGYEDÜL c. három dalos mini Lp, ami Háry Péter zenei producerrel készült. A lemez érdekessége, hogy az Egyedül címü dal japán szövegbetétet is tartalmaz.

2008 őszétől a KARC ideiglenes szünetet tartott, mert KAIKO Londonba költözött, hogy új inspirációkat szerezzen. Az ott szerzett behatások után - ami a TRANCE és a BRIT POP futurisztikus egyvelegét jelenti - a KARC leporolta a gépeket és nagyobb sebességre kapcsolt.

2010-ben készült el az EGYÉL + MINDENT c. nagylemez, ami 13 dalt tartalmaz. A lemezen - mely szerzői kiadásban jelent meg - 12 magyar és 1 angol nyelvü dal hallható. A zenekar saját stúdiójában vette fel az anyagot. A produceri munkákat KAIKO, a zenekar énekese és szerzője végezte, igy a lemez tartalma abszolút kompromisszum mentes.

Kapcsolódó zenekarok: Kaiko, The Cube, Force Majeure, Led

KARC 2011-es felállása: Komódi Károly - ének, gitár, Herczeg Csaba - gitár, Pusztai Gábor - basszusgitár, Karakas Éva - dob

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009-ben jelent meg Kaiko első szóló lemeze a "The Planet Earth Debut". 2014-ben jelent meg második lemeze "Csokiverzum" címmel. A kaiko.hu oldalon meghallgathatóak ezek az anyagok.

2013-ban alakult a LED elektro - pop formáció, amit Kaiko és Mr. M. alakított. Deep Blue Sky címü dalukhoz Nicky Almasy forgatott klippet. A ledmusic.org oldalon megtalálható.

A KARC jelenleg szünetet tart. Hivatalosan az utolsó koncertjét 2011-ben adta a zenekar. A szünet bármeddig tarthat. Addig is a KARC zenéjét a KAIKO és a LED produkciók viszik tovább.

 

 

 

 

 

 

hirek
fotók
zene
 
letöltések
linkek
 
 
select language :hungarian english japan
karcmusic.com